Uff...

...sitter här dagen efter en alldeles perfekt dag/kväll! Ändå är det nåt som inte känns riktigt som det ska... nåt känns fel. Snett, skevt... känns som allt lutar... kanske är vätskebalansen... den sista ölen på Kåren som ger sig till känna... uff...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ääääääh, va yrar ju om! Det är ju bara Barbordet Benny's ben som gett vika!




Så ja, äntligen kom mina kokböcker till användning och lagboken behöver inte samla damm på högkant. FIffigt.


Men som sagt, den sista kårkvällen blev nog den bästa kårkvällen någonsin. Eller ja, hela dagen gjorde sitt till...:


Pärlan, jag, Linnea och Martin njuuuuuuuter.


Lång kö på Kåren. Gick till Larmtoget istället. Hittade två stolar. Dom tog jag. Det man hittar det får man!


Använde dessa för att ragga på Kanadensare: "Do you want a chaaaaair?". Diana hånades och skrattade åt mitt tappra raggningsförsök. Och skrattar bäst som skrattar sist! Gissa vem som kom gram till mig senare på Kåren?! Mmmhhmmmmmm! ;)



På Larmtorget hittade vi socialdemokrater. Passade på att dricka kaffe, äta geléhallon och snacka lite politik eller nåt i den stilen. Tror vi kom fram till att Mona Sahlin inte är så snygg.

Efter O'learys tog jag hand om en överförfriskad person som vägrade sätta sig i taxin jag beställt till han så han skulle komma hem tryggt och säkert. Tacksam, jovisst! Lämnade honom till sitt öde och begav mig mot Kåren där jag och Per ägde dansgolvet. Idag har jag träningsvärk. Det är jobbigt att dansa i sand.

Nu ska jag och Linnea cykla ner till Kattrumpan. Mission "fixa examensbrännan"...!
Ha en fiiiinfin söndag!
Hej!

Då va det dags igen!

Snart blir det Springbreak, grill, Beachparty och sista kårkvällen - ever!
I och för sig har jag och Annika redan grillat idag. Oss själva. Men sedan blir det inte lammkött, utan kyckling tror jag... ;)

Vi hoppas på att få lika kul i år som förra året! All in! Start kl.15...


Dennis & Alex




Jennyyyy



Nu undrar ni säkert vem hetingen i glasögon är...?! Och det kan ni klura på.
Hands off.


Hurraaaa!

För det är Cams födelsedaaaaaag! :)





I'm aliiiiiive!

Nu är det klart. Allt inlämnat. Det enda som kan stoppa mig från att bli ekonom är att jag inte får mitt diplom på examensceremonin på slottet på torsdag. Men det ska nog gå bra!
Idag har vi njutit, i fulla drag. Och njutit lite till. För det är vi väääääärdaaaaaa! Så jävla bra, det är vi.















Tråkigt nöjd! :)


...

5 timmar och 15 minuter kvar till deadline... lalalalalaaaaa...


...

7 timmar och 52 minuter till deadline. Vi var klara kl.19.30... tills filen försvann och ja... nu sitter vi här.

"-Mmmm, va gott det luktar!
-Ja, det luktar blommor! Sommar!
-Nej, brunsås."

Tar ett djupt andetag...

Förvänta er inga uppdateringar i det närmsta. Jag går nu under jorder ett tag, detta på grund av att uppsatsen är långt i från klar och deadline är på torsdag kl.08.00.
Kul att det går så bra. Kul att jag har sån motivation. Kul att folk redan är klara. Kul att det är strålande sol och sommarvärme.

Men jag fixar. 3 dagar kvar i skolan för kanske resten utav mitt liv. Hur känns inte det då?! Där fick jag lite motivation i alla fall. Tittar ut genom fönstret... där försvann den igen.
Hörs på torsdag!

What happens in Kalmar... får alla veta.

- Senaste Nytt -
Klockan var 09.14 när tipset kom in på lördagsmorgonen.
Det brinner i Lugnadalskolan i Säffle.

För den mer medelmåttliga reporter skulle detta vara en omöjlig händelse att följa upp nerifrån Kalmar, men inte för den mer rutinerade reporter som mig. Dock hade jag en gårdsfest att förgylla med min närvaro. Det gäller att prioritera rätt.

Fullständig rapport kommer inom kort.
Uppdaterar när jag besitter alla detaljer.

Det här är Michaela Nilsson, lite sliten, direkt ur dimman.
*nyhetsvinjett*


Kalmar - where the action is.

- senaste nytt -
Klockan var 20.24 när tipset kom in på torsdagskvällen.
Brand i grannhuset.


Befann mig på torget när tipset kom. Lämnade mina systrar, kutade i ilfart och klackar längs esplanadens trädalé (märkte att jag borde bli en sprinter) för att vara först på plats för att få de bästa bilderna.

Tråkigt att mitt fönster stod öppet. Tråkigt att brandrök letat sig in och parfymerat all min textil. Men tråkigast var det att en person omkom i branden.


Det här är Michaela Nilssen, mitt i händelsernas centrum.
*nyhetsvinjett*

Dagens gåta.

Vad är det här:
Spark, Spark, Åk. Spark, Spark, Åk.
Och vad är det här:
Spark, Spark, Ååååååååk. Spark, Spark, Ååååååååk.

Yes, uppsats är uttråkande.

NI HAO!

Nä nu får det ta mig tusan bli torsdagen den 28:e.
Empirerandet är i alla fall över. Nu ska det istället analyseras... huuur, svara mig huuur, kan man tolka att kvinnor 35-44år värderar bankens priser som viktigare än tjänsteutbudet, den personliga relationen, lättillgänglighet och ett etablerat varumärke? Ointressant javisst, men whyyy? För att kvinnor i åldern 35-44år har lämnat barnafödande, klättrat på karriärstegen och är på väg in i klimakteriet? Möjligt, men det hör inte hemma i en c-uppsats. Nä tvi vale för intellektuellt ordbajs.

Fick ett vykort i brevlådan idag adresserat till "Michaela Nilsson och korridoren". Avsändaren var sambo-Linda som varit i Shanghai och tagit andningsprov för svininfluensan. Förhoppningsvis har hon hunnit med lite annat också.

Jag hoppas att negativt betyder just negativt. Annars är det ju lätt att förväxla saker där borta i kinesland där allt är tvärtom, upp och ner och ut och in... är det inte så att en ja-nick betyder nej?  Mmmhmmmmm, just sayin'...

Bäst att inta största beredskap, utföra diverse försiktighetsåtgärder och ladda medicinväskan.

Imorrn tänder jag varningslampan. Inte för svininfluensan, utan för att systrar är på vääääg!

NI HAO!
(tror det betyder "hej" på kinesiska... tills Linda kommer hem tänker jag i alla fall bestämma att det gör det)

Publikation.

För att inte sätta käppar i hjulet för Glenn, och inte för mig själv heller för den delen, känner jag att frågan om min och Glenns relation behöver redas ut.

Så:
Vår relation är inte i närheten utav Tarzan & Jane,  utan ligger snarare närmare


relationen mellan Tom & Jerry,  
eller kanske ännu närmare Timon & Pumba  

eller, om man så vill,Piff & Puff .

Men, in the end of the day, är vi nog ändå mest som Tommy & Annika... 



(Då underförstått att jag i dessa liknelser är den smarta musen Jerry, den intellektuella surikaten Timon och den klipska ekorren Piff)

Rött är färgen.

En måndag bestående av empirerandeBaltic Business School är avverkad. Hann med en genomgång av helgens bravader mellan kundrelationer och kommunikationskalaner också... och det verkar inte bli lätt att umgås med Linnea framöver, det vill jag lova. Hon är numera beviset på det vi alla gått och anat en längre tid, nämligen att: "heta brudar kör röda bilar". Rött är definitivt hennes färg, och enligt Linnea själv uppskattar hon inte längre livets alla små ting lika mycket nu som hon gjorde före helgen. En omöjlighet efter att ha smekt lädret och trampat på gasen i en välpolerad och ett-antal-hundra-tusen-kronors-ferrari. En tvärt-om-effekt mot det ändrade perspektiv på livet som Robinson-deltagare brukar tala om. How to please you now, miss?



Trampade hemmåt på min BlackBeauty, som för övrigt behöver skos om, vid 18.30-snåret, svidade om till träningskläder och joggade en runda. Sedan dess har jag legat näst intill invalid i soffan framför teven. Morgondagen ser likadan ut och inleds med en morgonpromenad tillsammans med Glenn. Kl.06.20 agerar jag fröken Ur och ringer och väcker honom. Jag undrar jag om han kommer överleva... men ska jag överleva själv är det bästa att jag går och lägger mig nu. Så det gör jag.

Godnatt!
=)

Folk snackar finanskris...

... jag snackar babyboom. Här and där and everywhere...! 
Och mitt i denna babyboom finns jag. Jag känner mig, kanske en uns stressad, men mest av allt mer än redo att agera barnvakt åt alla nära och kära som har tänkt sig att leverera en liten i det närmsta. Dock skulle kanske lite träning vara på sin plats. Övning ger färdighet som ni vet, och att vara barnvakt är nog inte så enkelt som det kanske verkar. Så nu när Annika åker bort för några dagar tog jag därför tillfället i akt att vakta en av hennes käraste ägodelar.
Hennes tv-box. Och jag måste säga att jag har gjort ett ypperligt jobb sedan hon lämpade av den hos mig kl.17 i eftermiddags. Vi har lekt med kablar, vi har sett på barnprogram, vi har ätit ihop, vi har tagit en powernap tillsammans och vi har lekt "hitta dosan". Nu stundar godnattsaga i väntan på John Blund. Allt enligt konstens alla regler.


Ge mig ett par dagar till och jag är redo för nedsläpp!
Jag tar 100kr/timmen. Svart såklart. Så länge det inte går under "husnära tjänster".
Tillkommer gör risktillägg på 10% för ev. spya, gallskrik i öra och överfull blöja.  
Deal?

Syttene maj...!

Några 12:or till Norge och Elin blev norsk; "Idag är jag norsk".
Ytterligare några 12:or och Elin bjuder in till nästa års final; "Bokar biljetter snarast. Vem ska med?"

COUNT ME IN!

Just idag är det mer än okej att Elin emigrerat till grannlandet Norge och bosatt sig i Oslo.
Känner jag Elin rätt är hon just i detta nu i full färd med att tömma champagneflaskorna för att vara fit for fight för att ge sig ut på Oslos gator och torg. För att fira nationaldagen alltså. Och troligen känner hon sig mer norsk än Haakon him self.


Världens bästa Oslo-bo.

Jag känner att en sommarvisit skulle sitta fint...
Härmed bjuder jag in mig själv och jag tar Cams i handväskan.
Välkomna skall vi voras!
=)


Blommor & bin

Med ett 6-pack på pakethållaren och crocketspelet i cykelkorgen cyklade jag, Diana, Glenn och Hampus ner till slottsparken för en klassträff som vi, på ett mycket bra sätt, styrde upp så sent som igår. Större delen av klassen uteblev, men Persson, Henke, Alex & Dennis med broder tillslöt åtminstone vårt lilla samkväm. Ett mycket trevligt sådant. Mest för att jag vann crocketomgången och lite för att vi hade trevligt ihop, solen lyste och ölen smakade gott ;)

Helt oväntat blev vi invaderade av ett gäng MC-knuttar. Jag tänkte först att Glenn lyckats med konststycket att skicka massmejlet om vår träff till adresser utanför vår klasslista. Men så verkade inte vara fallet då knuttarna verkade oinformerade och totalt ointresserade av att slå sig ner på våra filtar och att delta i våra sportsliga aktiviteter.


Rostig mormorscykel vs. blänkande HD... same same but different.

Kvällen... hm. Mysbyxor, vin, Robinson och Eurovision lockar samtidigt som jag inte är blyg för tequila, fulla studenter och dancemoves på Kåren... verkar dock råda brist på intressenter till sistnämnda.
Vi får se helt enkelt =)




Let the game begin!


Karlstad                                       Göteborg

            
Karlstadsbuss...                          Göteborgsspårvagnar...     
             
Ur miljösynpunkt: 0-1

            

Färjestads BK...                            IFK Göteborg...
                               
Jöööörgen Jönsson!: 1-0

                                
Karl IX i Karlstad...                       Karl IX i Göteborg...             
            
Hästar luktar äckligt: 1-0


                
Sven-Ingvars...                                Håkan Hellström...            
             
Jämn match ;): 1-1


            
Tåget Conrad Höök i                  Balder på Liseberg...                        
Maribergsskogen...  
   
Tror Balder ger mer pirr: 0-1


∑ 3-3   →

Rond 1 slutar oavgjort.

Ingen hjälp att få.
Gooonatt!


Dagen före dagen efter och dagen efter

Efter morgonjoggingturen igår blev det en oväntat slapp torsdag. Stan, sol, skvaller, läsning & tjöt med Annika.
Kl.19 begav vi oss till Larmtorget där det var spex på stadsteatern. Linné - ett blomstrande spex - så hette det. Mycket passande eftersom Växjö Universitet & Kalmar Högskola ska gå ihop och bilda Linné Universitetet. Undrar om dom tänkte det...!? ;) Spexet var trivsamt och ett extra plus får dom för att Säffle dök upp i en akt och för att de slog fast att i Kalmar blåser det jämt... från alla väderstreck. Minuset kommer sig av den enkla anledning att det höll på i 4 timmar. FYRA timmar. Här snackar vi träsmak med risk för mossa. Det där med "omstart", det är ingen bra idé.


Idag är det freeeeeeeeeeeeedag och alla trivsamma jinglar från teve går på repeat i mitt huvud. Jag tar fasta på "friday I'm in love" & "Nu är det dags för fredagsmys". Men innan det blir fredagsmys blir det uppsats på bibblan och after-work med Amalia på Krögers. Det gillar vi :)

Idag jagade jag, och då menar jag jagade med stort J, kanadagäss med unge på min morgonjoggingtur... för att få en bild. Herregud. Vem vill ha en bild på kanadagäss...?! Nu MÅSTE jag skaffa en mp3 alltså...


...bara för att jag inte ska ha jagat dom i onödan...

Skärpning på mig.
Nu ska jag ta tag i dagen.
:)


Ack Värmeland du sköna...!

Säffle, en kôpp kaffe.



Idag längtar jag efter mina goa vänner från Säffle. Såväl utflugna som bosatta.
Och familjen såklart!

Hit it, Pumba!

Om jag var ett vårtsvinsbaaaaaarn! Min mage den var hungrig det var inte så lätt, det var tomt på savannen när jag blivit mätt! Jag var ynklig och vek, trots mitt tjocka skiiiiiiinn!


Efter denna storslagna inledning kommer här ett mindre storslaget inlägg. Jag har endast två saker att meddela:

1. Jag jublar högt över att Bonde Söker Fru är i startgroparna för en ny säsong. Och eftersom Linnea inte har något sommarjobb tycker jag att det är ett ypperligt tillfälle för henne att söka för att få spendera sommaren på en bondgård och bli super-tv-kändis på köpet. Och kanske, som en liten sideffekt, finna the lööööööv. Jag lägger min röst på köttbonden Mikael. Han samlar på traktorer (har 11 stycken) och reser på LRF-konerenser men håller då på att gå i bitar av hemlängtan. Det är ju perfekt. Perfect match.


2. Ibland slår min mamma huvudet på spiken. Jag citerar: "en kvinna utan en man är som en fisk utan cykel". Så sant som det är sagt.

Roligare än så här blir det inte. Inte idag. Men kanske imorrn :)
A-wemma-we!





 


Doin' nothin'

Jag överlevde måndagen, och än så länge har jag överlevt 15,5 timmar på tisdagen också. Av dessa 15,5 timmar har jag varit vaken i 9 timmar och effektiv har jag varit minsann! Morgonpromenad, tvätt och 3 timmar kalkylerande i excel... jag är en jävel på att koda celler!
Efter lunch möte jag upp Glenn & Diana för en fika på 4kök. KFF's lagkapten var också där och Glenn var inte sen med att upplysa om att han va singel. Barn har han också, så där slipper vi ju ev. graviditetskilon - det är ett plus.

Nyss hemkommen från stan och känner att jag måste kompensera för mina effektiva timmar. Jag borde ta hand om tvätten, ta hand om disken, bädda sängen, lämna tillbaka några impulsköp och bära ner kartonger i källaren... men det tänker jag inte göra. Jag ska bara ligga här i min obäddade säng med datorn i knät och nörda runt och se bananflugorna frodas bland matresterna och tvätten stryka sig själv i tvättpåsen... livin' the dreeeeaaam!



Som avslut; Glenn har nu blivit träffad av fågelskit 2 gånger inom loppet av 1,5 vecka. Fantastiskt.

Måndag go to hell

Absolut sämsta dagen på veckan är det idag. Vem uppfann måndagen? Skottpengar på den.

Har kämpat med uppsatsen idag igen. Hur svårt ska det va att få folk att svara på en enkel och trevlig enkät egentligen?! Tråkiga, sura och ohjälpsamma Kalmariter - tviiii!
Från och med nu ska jag ALLTID ställa upp om någon frågar om jag kan svara på lite frågor eller fylla i en enkät...

På nästan 3 timmar på IKEA i lördags fick vi endast ihop 8 enkäter... åtta! Det är två mindre än tio...!

Men ät korv, köp BILLY och dra familykortet bara... gör det. Men fyll inte i en enkät. NoNo, no way. Det går inte. Dyr alternativkostnad... troligt... NOT! Blä blä bläääääääääääää!


Hårdplugg på IKEA. Pluspoäng för gratis påtår & smakprovspåse med nötter.

Har god lust att surfa in på mimersbrunn.se och spara ner första bästa uppsats och lämna in... så länge den inte handlar om Brunbjörnens utbredning i Skandinavien. Blir kanske lite väl genomskinligt då.


 

Nej, det får bli ett rpm-pass nu så jag blir lite pigg & glad till kvällinga...!
Hejsan :)





 


Nedräkning...

♥ Systrar på besök: 21 maj - 11 dagar

Gladans vårfest: 23 maj - 13 dagar

Inlämning av uppsats: 28 maj - 18 dagar

Springbreak: 30 maj - 20 dagar

EXAMEN: 4 juni - 25 dagar

Flytt från Kalmar: 6 juni - 27 dagar... Calmaredays are over.


Första tentaslasket efter första tentan i ettan. 17 tentor, 2 uppsatser och en mängd arbeten tre år senare är det bara jag & Diana som är kvar... Kerstin blev sambo i Helsingborg, Sandra & Emma slog sig till ro och skaffade barn och Amalia blev sambo på Öland och charkansvarig på ICA...
Undrar just vad som väntar mig och Diana med en ekonomie kandidatexamen i bagaget... den som lever får se.
Men jag börjar med att duscha. Trevlig söndag på er!
=)

Glädjespridare

Jag gillar att göra folk glada. Ja det gör jag. Därför skär det lite i hjärtat när jag ibland måste göra folk besvikna...


Följande sms från systrarna Ingman ramlade precis in i inkorgen: "Men Micki, var du också på Skansen idag?"


Förstår att de sken upp av glädje bland apor och lemurer, men det var ju inte jag. Jag sitter hemma framför teven och äter jägarsnus (russin & nötter). Men men, jag är van, det har hänt förr. Det är inte första gången någon förväxlar mig med Sofia Berggren.
;)

Ett skepp kommer lastat!

Med vaddå?!
Jo:
"Lite frön & russin till filen - smaklig måltid!
Lite pastiller till uppsatsskrivandet - plugga på!
Lite nötter & choklad till vinet - skål!
Lite suduko till avkoppling & hjärngympa - aktivera de små grå!
Lite rabattkuponger i fall klädförrådet behöver fyllas på!"
+ min bikini och ett par skor och en ny tandborste...

Taaaaack mammaaaaa! Gick ju bra utan grönt kuvert.

Min mamma vet vad som går hem hon...

Fredag betyder helg. Därför la jag och Diana enkätinsamlandet åt sidan och tog oss en fika på stan med Glenn, Alex, Hampus & Per. Vi hann igenom ganska många samtalsämnen under de knappa två timmarna vi snikade gratis påtår på 4kök.


Valle Valentin & Diana på 4kök


Fredag betyder helg. Därför fick jag enorma cravings på wienerbreads! Tågade i faslig hast till Netto för att handla ingredienser. För första gången på 3 år finns det nu havregryn, socker & kakao i mitt skafferi. Dubbel sats. Ska det bakas ska det bakas ordentligt! Givetvis tänker jag inte äta upp allt själv. 2-3 stycken kan få följa med till hockeykvällen hos Glenn ikväll. ATT dom kommer bli glada! Jag ser det dock lite som en muta för att få tippa slutresultatet först... jag ser framför mig hur jag kommer gå hem 240kr rikare ikväll... Har bett om experthjälp från systers oäkta hälft, men då jag inte litar till 100% på hans förmåga tänker jag nu surfa runt och se om jag kan hitta lite annan användbar information...


Jag skulle kunna vara vääärldens bästa wienerbreads-bakare!

Nu ska jag slicka skålen.
Hej Hopp!

Den glider in.

Pucken alltså. Även om det verkade lite suspekt när jag mötte först en, sen två, sen tre (!) sambosar komma upp från källaren när jag kom hem från hockeykvällen hos Glenn. Men det hade sin förklaring fick jag veta. Det va nåt med nån säng...

Hockeykvällen var trevlig, även om jag såg 120kr glida ur min hand strax innan slutsignalen. Jag hade tippat 2-1 till Sverige. Men ingen hade tippat 3-1 så jag blev inte fattigare för det. Istället dubblar vi potten inför morgondagens semi, och förutom matchresultatet är det en sak till jag ska ändra på inför denna sammandrabbning... jag ska inte ha snacksen snett fram till vänster och Glenn till höger. Ostrategiskt och mycket orutinerat. Omdirigering kommer med största sannolikhet sänka oddsen att jag imorgon faktiskt kommer få se hela matchen...

Som ni kanske vet gillar jag kändisar. A som B. Bokstaven har ingen betydelse. Synts i teve = I like. Eller, kanske inte riktigt alltid. Avslöjade i ett tidigare inlägg min nyfunna passion för Färjan... och jag trodde nog att Alfonso var undantaget som bekräftade regeln. Så var det inte. Det märke jag när han tågade in med kanal5's produktionsteam på KM igår kväll. I froze. Det gjorde jag. Jag känner själv i skrivande stund att detta inte är helt okej... men jag tror att övriga i mitt sällskap nu i efterhand är mycket nöjda med mitt lite smått skrämmande beteende. Ett "hej" blev till brickor med drinkar, shots, inbjudan på kryssning och även champagne och nattklubb för vissa utav oss. Vad ska man säga... gratis är gott! ;)


Först Studentpuben. Sen KM.


Spotted! Här började jag känna mitt smått uppe i varv och kunde inte riktigt sitta still...


Idolbild. Nervööööös ;)


Eller, egentligen är det väl kanske inte mig man ska tacka för den billiga kvällen. Tacket bör nog istället gå till Glenn som var mycket road över mitt beteende och, som den gode vän han är, ropade Alfonso till vårt bord av reeen välvilja så att jag skulle kunna få min idolbild...


Nej, jag måste lära mig att se skillnad på kändisar och kändisar. Alfonso är nog inte kändis nog att vara värd min uppmärksamhet.
Tacka vet jag Karl-Petter. Där snackar vi kändis med dubbla A:n.

;)

'night!





Allt & Ingenting.

Gårdagskvällen var något utöver det vanliga. Återkommer med detaljer när jag kommit över lite papparazzibilder.
Hur som helst så var studentkvällenErnest&Young's kontor över förväntan! Vi möttes av en bar med snacks av alla dess slag, och en bartender som serverade öl, vin och cider - jo man tackar! Pizza fick vi också. Helt såld på revisorsyrket nu... och på en och annan revisorsassistent ;)
Fortsatte kvällen på studentpuben, sedan till KM och det var DÄR som kvällen blev något utöver det vanliga... (to be continued).

Cyklade till IKEA med Diana vid lunch för att möta upp mindre pigga Ida, Linnea & Bea för lite käk. Jo! Har ju glömt en liten detalj. Ida gick och vann en cab igår. En splitter ny. Värde 250.000kr. En helt vanlig onsdag. Tråkigt... Därav lite extra firande och skålande igår.

"Och just det. Jag tänker kompisbok" - ni minns...?


Rosa igelkottlugg vore kanske nåt att satsa på för mig igen?


Sorry Cams, men du är fast för resten av livet. Ett kontrakt är ett kontrakt.


Här: fokus på höger sida.

Select ja. Så hette vi. Vårat band. Jag, Camilla, Therese, Lorina och Helena. Vi var bra. Eller... vi blev bra när vi bytte akustiska gitarrer och tamburin mot elgitarrer och Tommytrummor (poor man).
Skratta ni, men våra egna texter och melodier rockade! Det säkra kortet att hålla sig inom en oktav med C, D & Em funkar alltid. För att spetsa till det lite slängde vi in ett Am ibland också. "Tomorrow" hette våran genomslagslåt. Vad sägs, reunion kanske? Lite gig här och där i sommar... leva på pröjsande fans och STIM-pengar. I can see it...

Tillbaka till verkligheten. Ikväll vankas det hockeykväll hemma hos mr.Svensson himself. Det blir knyt. Eller ja, stränga order om att ätbart gods med minimum 500kcal / 100g medtages har vi fått i alla fall...


Nåväl, ikväll går vi för seger.
Heeeeeja Sverige! *klapp klapp klapp klapp klapp* [ kort lång kort lång kort ]

Regn.

Regn är härligt tycker jag. Speciellt ösregn. Då bildas det vattenpölar. Små pölar som man kan plaska i och säga "spunk" som Pippi gör, eller stora pölar som bilarna kör i och skvätter upp på trottoaren. När det regnar blir man blöt om fötterna. Då får man små söta russintår. Byxorna kan man också bli blöt om. Det gillar jag mest, för då färgar dom av sig på benen så då kan man leka Smurf sen.
Allra härligast är det när det blåser också. Då kan man låtsas att man är Carola som står i vindfläkten. Och lite spännande är det, att inte veta när paraplyet kommer att vrängas eller när styret väljer att svänga åt sitt eget håll.
Med andra ord är det inte annat än lycka jag känner över att ta mig till BBS, hem från BBS, till BBS igen, hem från BBS igen, till Ernest&Young och hem från Ernest&Young i detta underbara väder.

Idag strålar jag som en sol.

Tisdag

Har gått in till mig efter en kväll med mina sambosar i tevesoffan. Trött tröttare tröttast var vi.

Var på gymet tidigare idag och gick loss på crosstrainern. Lång, vältränad, medelålders man (nej, inte du pappa) valde att joina och trampade igång på crosstrainern bredvid. Det är okej att få igång flåset... det är inte okej att stånka och frusta! HELVETEEEEE va irriterande! Vet inte om min irritation syndes, men efter en stund fick han fram "flåsar jag för mycket?". Jag tänkte "ja för i helvete. Sluta andas eller få ett klöbbträ i hövve."
Jag svarade "det är iiiingen fara!" och log...
Jag gav det 30 min. Sen gav jag upp. Tryckte på stopp och cyklade hem.

Innan jag stänger ner för dagen vill jag passa på att prisa web-teve. Perfekt substitut för mitt utbud av 1:an, 2:an, 4:an och barnkanalen. Varje dag - kaffe, äpple och Färjan. Färjan är fantastiskt Jag gillar Per. Han är en bra kryssningsvärd =)



Ser man på. Väderprognosen inför morgondagen visar snorblåst & regn. Ser fram emot cykelfärden till BBS och somnar med ett leende på läpparna...

Congrats!

Har den äran idag! Har den äran idag! Har den äran Sofia, ha den ääääääraaaan iiiidaaaaaaag!


Foto: facebook-tjuven.

Grattis24-årsdagen :)

Får får får, och några lamm.

Så kom dagen då Stensö förvandlades från motionsudde till kombinationen av densamma och en fårhage.


Hinderbana. Snabba steg och över i galopp.




Söt tänker ni. Mat tänker jag. ´

Antingen får jag börja med iPod istället för min WalkMan-telefon när jag springer, eller så får jag omdirigera rundan till industriområdet istället. Det här går inte. Kan inte stanna och ta kort stup i kvarten.

Det var första och sista gången jag bloggade om får.

Ljuva 90-tal... eller?

Nu har jag den. Inte tvättkorgen, men färdmedlet för tvätten från mitt badrum ner till tvättstugan. IKEA är bra. Fyndade lite annat smått och gott också... tackar ödmjukast min vän Ölänningen Amalia för sällskapet och för skjutsen ;)

Har på senare dar gått och skaffat mig Spotify för att om möjligt bli lite mer bevandrad inom musikens värld. Det vore kul att kunna byta ut spellistor med schlager eller MixMegapols web-radio mot nåt trevligt oupptäckt pop/indie-band som spelar i nån sliten liten lokal i utkanten av GBG... eller så. Typ... det är coolt tycker jag.
Iaf. Av nån konstig anledning började min Spotify idag spela Jumper... och DÄR tänkte jag genast 90-talet.
Jag tänker mellanstadiet.
Jag tänker mini-rygga.
Jag tänker V-jeans.
Jag tänker Hanson.
Jag tänker Buffalo-skor.
Jag tänker sicksack-diadem.
Jag tänker bomber-jacka.
Jag tänker Adidas-byxor.
Jag tänker Fruit-of-the-loom-luvtröja.
Jag tänker tatoo-armband, halsband, ring.
Jag tänker spikes och jag tänker zickzack-bena.

Låt aldrig dessa saker komma igen. Då vill inte jag vara med.



Har idag bokat bord på Byttan i slottsparken. Blir mat & dryck där för la familia på min examensdag. Det gillar vi.


Lojs på Byttan i somras... åååååå va trivsamt vi hade det!


Så ja. Det blev ett ganska meningslöst inlägg men med en fin bild. Varnar för ytterligare ett under kvällen.
Nu ska jag ta en joggingtur ute på Stensö innan jag joinar Linda i soffan och fäller en tår framför Spårlöst. Det är tradition.

Och just det. Jag tänker kompisbok.
Måste leta upp.



 


Mot IKEA

Plånbok med: check! √
Minneslapp med: check! √

Månne det äntligen gå vägen...

Kaaatjiiiing!

Klirr i kassan. 600kr - inkasserat!
1 hus. 3 våningar. 10 rum. Många fönster. Dubbla fönster. Putsat inne. Putsat ute. Putsat emellan.



Borde varit risktillägg på lönen idag för putsning av fönster utan livlina...

Vid närmare eftertanke fick nog risktillägg ändå - i form av kaffe och tiramisu tillsammans med tre generationer. Farfar, far och son. Lillkillen var nöjd över att vi inte var tjocka städerskor från Polen som luktade illa. 
Det är vi också nöjda över att vi inte är.


;)


Mrs. Populööööör

Antingen så måste jag ligga först i telefonböckerna eller så är jag bara första kontaktperson när det gäller nattlig kommunkation. Hur som helst ramlade det inte in mindre än 5 sms och 2 samtal på mindre än en timme inatt...
Mrs. Populöööööör ;)

Sms 1: Vad gör vi?
Sms 2: I väntans tider...
Sms 3: Äter pyttipanna för att vara fit for fight imorrn...
Sms 4: Micki. Jag är inte Stureplan.
Sms 5: Efterfest?

I 30 minuter pratatde jag med Christoffer om djupa tankar och mindre intellektuella ting. "Kosmisk balans" är vad allt handlar om. Och tydligen ska jag ha en kille som är ostädad och tar mycket plats... för jag "städar bra och tar lite plats"... Tack?
Rent spontant känns det som att det är svårare att hitta killar som inte passar in på den beskrivningen. Christoffer är härmed avskedad från att godkänna och från att ha någon som helst åsikt i vilken kille jag ska ha ;)


Jag såg till att C kom hem välbehållen från Sthlms uteliv & att han fick i sig en banan och resorb så han minskade risken för att ta över min betongkeps. Fin bild för övrigt.


Gårdagen bestod av shopping, sol i Kalmarsundsparken & grill, vattenpipa och vin.

Soool & Linda. Grill på innergården. Annika & Katta. Vattenpipa.



Den omtalade betongkepsen har jag slängt till klädinsamlingen, och nu ska jag bättra på mina skills ang. städningen. Putsa fönster står på schemat. Money Money Money...

Hej Hopp!

=)


 


1 maj

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är världens bästaste mammas födelsedag! Hurra! Hurra! Hurraaaaa!


51 år... 100 närmar sig! ;)


På modet.

Knack Knack Hallå, det är någon som knackar på. Huvudvärken.
Jag gör alltså som min vän Bella och följer 1:a maj-modet genom att ta på betongkepsen. Och jag bär den med nöje, för viiiiiilken dag/kväll! Yäyäyä.


Killarna med fotbollen...


...och tjejerna vid grillen. Time's changing?





Crocket-spelandet gick sådär. Kom väl sist... Jag skyller på min amerikanska lagkamrat. Kommunikationssvårigheter. Eller så var det för kallt för honom. Tyckte han kunde ha tagit med sig en värmebölja från Kalifornien. Men nej. Askallt var det i alla fall så vi traskade in.

Nu ska jag låta min betongkeps bli lite solblekt.
Ut och maja med er vettja! =)

RSS 2.0