Sommarlov.

Sommarlov. Ja det har vi haft jag och bloggen. Är nu igång och jobbar, 6 veckor i Karlstad.
Därför gör nu bloggen och turn och bildar den nya bloggen "The Fantastic Life of Micki & Lojs in Charlestown". Typ.
Ja så är det alltså. För 3:e sommaren i rad bildar jag och Louise ett sambopar här i Karlstad and we like it alot!

Samboskapet tog sin början igår, måndag, och det firades med räkor och annat gott. Vi ser varje kväll efter jobbet som en semsterkväll och sparar därför inte på vardagslyxen. Det gör vi rätt i!

Tror även att Lojs älskar att ha mig som sambo. Igår möttes hon av en dammsugande Micki i handduk - en fröjd för ögat.

Som ni förstår kommer alltså bloggen, i 6 veckor framöver, handla om vårt samboliv och alla festligheter vi tänkte ha för oss... Blir bra detta.



Om man skulle kunna vara avundsjuk på sig själv så skulle jag vara det nu.
;)

10-i-topp!

Nu har det hänt! Årets första dopp! Eller kanske snarare dipp... tår och fot var i alla fall i. Får jobba på värmen i poolen ett tag till innan jag testar Archimedes princip för hela min kroppsmassa.

Solen gör mig för övrigt schizofren. Ena stunden arg som ett bi, andra stunden gladare än Glenn med en pizza och en öl. Solen har förstått vad som är bäst för mig själv och för personer i min närhet och visat sig framme både igår och idag. Dessa två dagars 10-i-topp:
1. SOL!
2. Årets första dipp i poolen
3. Kusiner har landat på Duse Udde
4. Sommaren roadtrips är planerade
5. Sommarens roadtrips' boende är bokade
6. Öl i Furuskogsparken
7. Premiär för AfterBeachen
8. Jordgubbar
9. Mammas avdelning vann över pappas avdelning i gårdagens golfturnering - SOMAS goes "slaget om Billerud"
10. LEDIG!

Ikväll blir det somrigare än somrigast med öl i parken och AfterBeach. Ska även i allt detta gemytliga göra mitt bästa för att förbereda mina nerver på vad som väntar mig imorgon... först lunchmöte med två gruppchefer inom revision på Ernest&Young i Karlstad, sedan ett glas vin på Båten med trevlig kille... lika bra att lägga allt på samma dag menar jag...

Tänk att nu blir det horisontalläge vid poolkanten igen!...
=)

...och en liiiiten ledtråd... *hint hint*... ;)


Mååååndag...

Måndagar är redan veckans tråkigaste dag. Därför måååste nödvändigtvis inte molnen hjälpa till att göra den ännu tråkigare. Tack vare vädret har jag hunnit lägga märke till 3 fantastiska saker med att bo hemma:
1. Tvättkorgen tömmer sig av sig själv.

2. Kylskåpet är alltid fyllt.

3. Teven har fler kanaler än 1:an, 2:an, 4:an och Barnkanalen.

Helgens firande i Karlstad blev, inte helt oväntat, fantaaastiskt lyckat! Lunch & shopping i stan, sedan hem i fira med lite champagne, fixa mat & fixa oss! BlueMoon's bar och schlagergolv blev sedan flitigt besökt utav oss.


 

Tone lovar bättre väder imorgon, därför laddar jag för att inta horisontalläge ute vid poolkanten för att senare under dagen ha dejt med tjejorna för att planera sommaren. Min altan. 19.00 - sharp! Stockholm, Kusten, Jönköping & Krögarfestival-fest är givna punkter på dagordningen. Hur många helger har vi och hur mycket pengar har vi? Det är senare problem. Boka, Åk - resten löser sig.

Godnatt Godnatt då så!
=)







 


Fingrar (verbet) på tangentbordet.

Ni förstår vad detta betyder: jag överlevde bilfärden. Och tur va väl det för det blev en mycket bra eftermiddag/kväll i Charlestown. Kusinvitamin (hängde och slängde i en gardin. Och hej och hååå, säg vad tänker du pååå?! Krakel Spektalkel Kusinvitamiiiin) var fin i kostym och vit mössa.



Efter smörgåstårta och jordgubbstårta ute i ingenstans var det dags för studenten att ytterligare bättra på sin berusning och åka in till stan. Mycket lägligt, tänkte jag och satte mig i bilen och åkte med.

Det pirrade lite i magen under bilfärden. Lite för att vägen är kringelkrokig oh guppig, men mest för att jag skulle få träffa tjejorna igen! Louise hemkommen från Stockholm, Malin hemkommen från Kina, Jag hemkommen från Kalmar och Sofia... kommen från Karlstad. Även Karin med sambo och Wall hade letat sig upp till 7:e våningen och Sofia&Simon place. Tänk att jag känner att detta kommer bli en bra sommar...! I feel it in my fingers (I feel it in my toes, so if you really love me, come on and let it shooooow... mmhmm). Fantastisk sommar.


Runt midnatt cruisade jag och Lojsan mot Säffle återigen. Knoppade snabbt och upp tidigt imorse för avfärd mot Karlstad än en gång kl.8. Cams och jag såg nämligen spänningen i att springa mellan affärer i ösregn - och att vi gjorde det med bravuuur sen. Fick mig minsann ett par kostymbyxor - nu så, nu ska ekonomgarderoben växa! Söta Therese plockade upp mig från gatan och tog med mig hem till Säffle.


Nyss hemkommen nu med mellanlandning hos farmor. Köpte henne ett par örhängen i Karlstad bara för att hon är så söt. Hon passade på att visa mig den piffiga toppen hon köpt på BikBok. Jodå, SOM den matchade örhängena.
 


84 år är världens sötaste och piffigaste farmor :)

Nu blir det fredagsmyyyyys med big sista' och peppa inför morgondagen. Mycket otippat blir det en heldag i Karlstad med utgång som final. Packar bilen med Mello, Suss, Cams, Ann & mig själv samt diverse förnödenheter.

Jag borde fått en guldstjärna idag bara för att jag är ett sånt bra barnbarn, men dagens guldstjärna i boken går istället till Linnet som gör ett alldeles förträffligt jobb utan mig i Läkarhuset! Tydligen kan hon tjäna pengar utan mig också - tur för henne det! :)

Som en liten cliffhanger vill jag här meddela att jag har en stor nyhet att förtälja. Inom sinom tid. Den som väntar på något gott...

=)






 


Dagen som gått.

Hade en fantastisk bilfärd med endast mig själv som passagerare upp till Lillerud. Spelade Ronny & Ragge, Björn Rosenström och Fågeln Roger på högsta volym. En baslåda till det och jag hade varit hemma. Det bor allt en liten raggare i mig ändå ;)

Framme i Lillerud parkerade jag på Naturbruksgymnasiets parkering och tågade mot internatet. Mot Drängstugan. Det luktade grisskit och vimlade av traktorer. My cup of tea.

Packade ihop sladdisen, slängde in henne i bilen och gasade mot Säffle.



Nästa mission för dagen - cabaré. Den framfördes med varierande kvalité och med mer eller mindre bejublade framträdanden. Det var inte som back in the days så att säga när vi briljerade på scenen... ;)

Nåväl, cruisade och tjackade lite krubb och burnade till Cams kribb. Herr Karlsson grävde fram vin från källaren åt oss. Att det smakade fint för sällskapet! Fru Karlsson förstog precis hur fint det smakade när hon såg vad det var för vin Herr Karlsson grävt fram... too late. Korken till flaska två satt redan på korkskruvsöppnaren. Fint folk skall fint vin ha. Så är det bara. Kosta vad det kosta vill. Så länge någon annan betalar.



Klockan är natten och nu ska här sovas. Dags att ladda för en ny fullspäckad dag. Student i Karlstad. Först och främst ska jag överleva bilfärden med mormor och Lilly. Vi börjar där, sedan tar vi det därifrån...

Gött mos på klöbba & dä ä gött mä löv så en kan va öppe hur länge en vill på dagera.
Det blir jämt gööörbra det.
Men det kan få sluta regna om det vill. Det är okej.


God, saftig och dryyyyg.

En trivsam afton i goda vänners lag på Kvistvägen har det varit. Vin/öl/snacks och myskläder - precis som en tisdagskväll skall vara! Hann att catcha up en hel del, men mer finns att gås igenom, så imorgon blir det ytterligare en träff. Får bli cabaré och fotboll på minsann. Tummen upp! :)



Fick ett fantastiskt trivsamt MMS från Glenn & co som satt på Krögers nere i forna hemkommunen Kalmar. Det finns inga substitut till dom, bara komplement... och jag tycker det va tydligt att det saknades nåt på bilden. Jag.

Dags att sova. Imorgon ska jag hämta lillasyster på internatet i Lillerud. Ännu en Nilssonstös som ska flytta hem. Stackars mamma och pappa. Nu börjar mongo-tiderna... ;)

Och just det, officiellt är ju min blogg nerlagd nu... Borde det o-offentliggöras tro?!
Men in that case får jag skärpa till mig. Olagligt tråkiga inlägg på sistone. Inte likt mig ;) Ska sova på saken. I bäddsoffan.

.ZzzzzzZ.
Snark.


Ledighet får tummen upp!

Bara för att man är ledig behöver man inte ligga på latsidan. Drog därför med syster + mor för en powerwalk. Kanske det inte va ett så bra drag ändå att ta med kvinna 50+ och gravid på powerwalk... förberedde mig på söndagspromenad delux... men oj va dom imponerade! Raska steg och även ett stopp på utegymmet. Utegymmet ja... fantastiskt idé! Kanske inte för själva träningens skull, men för synens! Och därmed för magmusklerna.



Traskade hemmåt, kickade lite boll med fader och sedan iväg ett kvarter för tv-kväll med Mello och Suss. Sommarlovet har börjat bra på det sociala planet med fika, mys, promenader och diverse...



...och så ska det fortsätta! Ikväll blir det vin/öl/snacks/tjöt/skvaller/mys-kväll på Mello's altan. Det gillar vi.
Vi gillar även att ExoticBeauty alias Malin Karlsson är på väg till Värmelandet! Hon ska inte komma undan! Måste se till att fixa rätt öga på na' efter en termin i Kinaland...

SOOOOOOL! Måste ut!
Tjabbaaaa.


Home Sweet Home

Eller?
Jag sover i bäddsoffan.
Har garderoben i två resväskor och ett antal andra väskor.
Utnyttjas som såväl kock som taxichaufför och assistent i allmänhet.
Får utstå diverse tjat och sångstrofer i skiftande tonläge.

Men,
Jag bor gratis,
Har nära och kära i närheten.
OCH, när man kommer hem efter en morgonpromenad och möts av detta liggandes på hallgolvet, då kan man inte klaga...:



Man tackaaaaaar! ;)

Dagen är kommen.

MOT VÄRMLAND!
SO LONG KALMAR!
=)


Och hur mår du idag?

Jo tack, lycklig, glad, sorgsen och vemodig...
Min examensdag kunde inte bli mycket bättre än den var igår. Den var perfekt. Från början till slut:

Examensceremoni på slottet.


Fick stipendie som resulterade i våta ögon på både mamma, pappa, mormor och farmor - Årets Student På Ekonomprogrammet. Och måste säga att motiveringen till och med får mig själv av bli lite rörd...:
"Genom att vara en duktig och ambitiös student med mycket goda studieresultat samt utöver det vara en fantastiskt social, hjälpsam och trevlig person har hon varit en god representant för BBS och ekonomprogrammet. För detta, tillsammans med att hon har ett otroligt engagemang och utstrålar mycket positiv energi även i andra sammanhang, såsom varande BBS-ambassadör och en ovärderlig kugge i EKO-rådet, har utmärkelsen Årets Student på Ekonomprogrammet tilldelats... Michaela Nilsson". Det är jag :)



Fortsatte dagen med buffé och presenter på Byttan i slottsparken. Efter det körde pappa upp mig och Glenn till Per där vi satt och hade det trevligt...

 

...innan vi begav oss upp till Funkabo och påbörjade den riktiga festen. Mamma och Pappa joinade också, och dom gjorde bra intryck. Per blev lite förälskad i dom... men vem blir inte det? ;)



Tog kring midnatt taxi till Vallen där det dansades och skålades till stängning. Tågade hemmåt glad i själen efter en oförglömlig dag...




Det är helt otroligt att det finns så många underbara människor på ett och samma ställe. Kommer sakna det här.
Meeeen, dags att vända blad.

Se upp där uppe alla Säffle- och Karlstadbor! Imorgon kommer jag!

Varning för långläsning. Inne på lunchrasten? You won't make it.

Klänningen är struken, naglarna målade, skorna är putsade och champagnen i inhandlad. Imorgon är dagen med med stor E - examensdagen! Jag ska riktigt erkänna att just nu så är det med lite blandade känslor som jag tänker på morgondagen... det börjar slå mig att jag faktiskt kommer lämna Kalmar och alla fantastiska människor... sa hejdå till världens bästa och underbaraste Annika förut. Valet om vattenfast mascara inför imorgon blev solklart. Herregud, jag är en blöd människa. Men så kommer jag sakna Annika också. Mycket. Och massa annat folk med henne. Shit shit shit... (Skit, skit, skit)

Men imorgon, då släpper jag alla såndana tråkigheter och istället kommer jag stråla som en sol och gå med ett brett leende på läpparna hela dagen. Jag är lycklig. Ja, det är jag. Dock 150 000kr fattigare, men det får en ekonomie kandidatexamen vara värd. Det är ju en investering som det sägs. By the way, jag undrar, innebär mitt examensbevis som jag får i handen imorrn att jag nu kommer behöva gå i kavaj dagarna i ända? För det gör väl ekonomer? Ja, det gör VI. VI ekonomer gör det. Men i min kavaj ska det finnas världens bästa, roligaste, goaste, knäppaste och mest omtänksamma ekonom. Precis som förr. Jag råkar bara byta titel från Turbo-Micki mot Ekonom-Micki. Eller nej fan, keep the name. Och jaaaaaaa, Snygg-Micki går också bra Soffan Berggren. Det är okej.

Jag tänker, utan att någon kan stoppa mig, ställa mig upp och kräva att Den blomstertid nu kommer spelas morgon på ceremonin. Om inte, så sjunger jag solo. Kan hända att det blir duett också för Glenn har lovat att stämma in på sång, TY avslutning = den blomstertid nu kommer. Lågstadie, mellanstadie, högstadie eller högskola - det spelar inget roll. Den ska va med.

Mina vänner, sov gott och må väl!
Imorgon kommer jag ha en underbara dag!
♣ (ett blad till och det är en fyrklöver. Så tänker jag)

Kommer sakna spontana kvällar i korridoren. Har man inte kul, så fixar man så att man har kul. Det ska nog bli mitt motto.


Så ja...

...dags för ett inlägg igen vaaaa? ;) Har haft fullt upp de senaste dagarna med att fixa inför examen och umgås med alla nära och kära. Nu är det nära hörrni! Yäyäyä! Idag anländer Volvon packad med mor, far, mormor och farmor, och imorgon står jag på slottet och tar emot mitt diplom - gött så säg.

Igår var vi ett gäng på Krögers och drack öl och vin. Grabbarna beslöt att köpa mat och gå till Glenn för att spela NHL och sedan titta på NHL-finalen kl.02.00. Huslig och omtänksam som jag är, cyklade jag hem, svidade om till myskläder och fixade popcorn och negerbollar till boysen så de skulle orka sitta uppe hela natten! Eller ja, min omtänksamhet slutade när det var dags att rulla negerbollarna, så det fick bli en enda stor en istället...


En negerboll och en skål popcorn - smularegotten, pick i bäret!



NHL-spelade...

Kl.00.30 tyckte inte jag det va kul att titta på tv-spel längre, så jag knatade hem... men jag är säker på att jag hade vunnit om jag stannat kvar och spelat.

Nu ska jag cykla till Handelshögskolan BBS, Baltic Business School, första sista gången. Slutopponering på c-uppsatsen. So long akademiska värld!

Jag är en päääärla!
;)

RSS 2.0