Valborg

Valborg och fint väder. Åååååå! Jag blir ju sådär fjantigt lycklig och vill sätta på mig studentmössan, leta upp närmsta majbrasa och sjunga Vintern rasat, Sköna maj och Studentvisan...! Nu kan ju det i och för sig bli lite svårt eftersom det är eldningsförbud här nere i Kalmar, men ge mig en grill. Jag sjunger. Högt.

NvTe3 - 2005


Idag har bästaste Annika haft sin sista tenta, så nu äääääntligen kommer vi kunna slita på varandra lite mer! :) Hon är flitig Annika - och duktigt. Imponerad över hur någon orkar med så mycket som hon! Bara för att göra henne extra glad och så att hon skall kunna fira extra mycket att hon klarat allt så köpte jag en liten champagneflaska till henne. Stjärna i himlen och klapp på axeln - till mig! Och till Annika.

Och bara för att ni ska få känna på redan nu hur ni kommer imorgon så bjuder jag här på en bild som framkallar de mest obehagliga känslorna hos de flesta utav er 80-talister som läser min bejuuublade blogg ;)

.
.
.
.
.
.
.
.

Lycka va det på alla träningsläger utanför Sverige där det även fanns Pepino Peach. I säffle var utbudet begränsat till
Cactus.


 

Can you feel it? I know you can... ;)



 

Nej, dags att sätta fart om min tidsplan ska hålla! 51min till första glaset.
Ha väääärldens bästa Valborg - det tänker jag ha!





 


Dagen som gått

3 timmars ineffektivt arbete på bibblan. Brukar bli så när Glenn bidrar med sin närvaro. Istället för uppsatsande valde vi att brainstorma fram lekar inför morgondagens valborgsfirande.


Allt Glenn behöver är kaffe och snus. Inte så krävande alltså... mhmmmm!


Uppsats uppsats hela dan...?

Vi insåg att vår fantasi började ta slut och beslöt att fortsätta brainstormandet nere på stan med lite mat och kaffe i magen. Persson anslöt även... men bidrog inte med så värst mycket mer än trevligt sällskap faktiskt :)


Perssooooon & Glenn...

Kort uppdatering. Nu blir det gymet. Core står på schemat.

Later.

Mitt i veckan

Morgonpromenix: done
Frulle: done
Nu: bibblan...


Stensö kl.07.00 =)

Ha en jävligt bra dag för i helvete.

Den nakna sanningen...

Jag storstädade idag. Då gjorde jag endel fynd...

Den nakna sanningen:





Ledsen Jenny... Ledsen att jag hänger ut folk så här. Men det gör ingenting för det är ju ändå ingen mer än jag som läser bloggen... (?!)



KOMMENTERA MERA! ;)


Idag kom den!

Idag kom den! Energin som försvann i söndags. Som en duracellkanin ångade jag på på gymet! (eller som ett ånglok då kanske...?)

60min 39sek på crosstrainern = 1004 kcal
20min 1sek på löpbandet = 227kcal



This is for you Glenn.


Now. Gode Gud (or anyone) laga mig en stor och kletig lasagne... kött eller fiiiisk? chaddens innanlår? grevad lux? mc-hummer?! Nej. Lasaaagne! Och jag tänker iiinte dela med mig. Sån är jag. Ett prim-tal. Delar bara med en eller med mig själv.

Du hemliga kock, kom snarast till Gladan våning 2 rum 1210. Parmesanost är gott...

&

När man tömt ett tvättberg bildas alltid ett nytt. Suck.


Återuppstånden & avliden igen

Återuppstånden. Ja, så kände jag när jag slog upp ögonen imorse efter att ha legat i horisontalläge hela gårdagen. Fyllde på mitt energiförråd så gott jag kunde med diverse onyttigheter, men ändå gick jag på lågvarv. Energin försvann helt enkelt nån annanstans.

Om 3 veckor får jag finfint besök. Det är mina bästaste systrar som kommer ner till mig för att umgås i dagarna tre. Ge mig nu! :) För att inte ha fått välja systrar själv måste jag säga att det blev ganska bra ändå... vi är en bra trio vi ;)




Nej, efter att ha kört RPM fem dagar i veckan hela förra terminen men inte en enda gång hela denna terminen var det allt annat än njutning när jag idag dammade av spinningskorna och körde ett pass. Av denna anledning tänker jag nu återgått till att vara oåteruppstånden.

Goderafton!



Lördag natt

Shake shake ja. Det gjorde vi. ATT vi gjorde det också! Svalkade oss med två tequila innan jag och Linda bestämde att det var dags för grabbarna att utföra badet. Vi tyckte att det var en lämplig tid på dygnet. Grabbarna fick dock välja badplats själva. De valde Systraströmmen. Strategiskt. Bra där.
Men dom gjorde det bra! Det ska dom ha en eloge för.


Kallsup.


Toppeeeeeen!


Säg hej till publiken.


Håll huvet kallt.

Känns bra att dom själva fick välja badplats då en utan grabbarna idag spenderat 5 timmar på sjukhuset med skärsår i fötterna... Så, vad har vi lärt oss av detta?
Bada alltid med kläderna på.

Moralkaka.

Mission Completed.


Lördag kväll

DRINKFEST!
Startade kl.18 i Michaels rum eftersom han klantat sig och totalt missuppfattat innebörden av drinkfest trots hundra förklaringar på excellent engelska. Det gick helt enkelt inte hela vägen fram.

Kl.21 hade vi lekt sätta knorr på grisen, "med andra ord", haft musikquiz, filmquiz samt druckit Jägermeister/Cola, Liquor 43, Gin&Tonic, Alcoberry, Grodsnor, Hallonshot, Cosmopolitan, Tequila, mer Jägermeister och mer Tequila.


Samling i allrummet. Instruktioner om sätta-knorr-på-grisen. Goooo drink. Sambo & Gris.



Jag var sämst och i italien har grisar en rak knorr.


Gon&Tonic-rummet.


"Med andra ord" och hallonshots. Grodben. Besök av Säffleit. Och som ni ser bor jag med dvärgar.


3 timmar gick väldigt fort. You know det gamla ordspråket. Sedan fylldes Gladan med festglatt folk och ytterligare några timmar senare vandrade vi mindre stabilt mot Corehouse.

Shake shake.



Lördag dag

Det verkar inte som om mina vänner här nere i Kalmar har läst på och tagit till sig den fakta att VÄNTA finns med som topp tre på min lista över saker som gör mig förbannad.
Kl.10 var jag promenerad, frukostad, duschad, packad, klädd och redo för att cykla ner till slottet. Jag väntade. Ringde. Väntade lite till. Väntade. Gav upp. Cyklade till stan och shoppade och fixade material till kvällens drinkfest. Hem igen. Väntade. Ringde. Väntade lite mer. Skrev ihop ett nutids-quiz. Väntade.
ÄNTLIGEN! Kl.12.30 behövde jag inte vänta mer.

Väl i vallgraven var det gött och härligt som vanligt och mina aggressioner rann av mig lätt som en plätt!
Grill, sol, vin, folk, musik och lite för mycket häng på byxorna.








Kanadensare i kanot.

Diana vann överlägset mitt quiz. Lyckliga hon som vann en zoo-tablettask. Den åt Glenn upp.

Fick lov att lämna sällskapet efter grillningen då det var dags för mig att ta tag i drinkfesten...
=)


Veckan som gått...

Det soliga vädret har inte direkt motiverat till uppsatsskrivande på bibblan. Därför har förmiddagarna sett ut så här:


tråk på bibblan...

och eftermiddagarna så här:

jordgubbe i solen... :)


Idag är det fredaaaaaag och jag har laddat upp inför helgen med ett träningspass på gymet. Tjyven var där i vanligt ordning och utstrålade en mitt-lag-vann-allsvenskan-men-spelar-nu-kasst-och-jag-skäms-känsla medans löpbandet gick varmt. Efter mitt pass mötte jag upp Glenn för att bunkra upp inför morgondagens drinkfest. Fika var ett önskemål även, men Glenn ville inte gärna synas tillsammans med mig i träningskläder. Och jag ville inte synes tillsammans med Glenn för... ah ;) Nääääääää. Jag syns gärna med Glenn, i eller utan träningskläder.
Nåväl, hemfärd och gjorde misstaget att svänga förbi Tokige Ture. Eftersom detta är en godisbutik var det ju omöjligt att slippa "halt!". Att gå förbi en godisbutik med Glenn är som att gå förbi Systemet med en alkoholist - oundviklig purchasing (slå upp det i ert engelska lexikon).
Gjorde några tramptag på cykeln och sen "halt!" igen. Tobaksaffär till vänster och snus skulle inhandlas.
Äntligen på hemväg och Glenns cykelkorg var fylld och redo för helg. Min cykelkorg... har jag inte köpt än, men hade jag haft en hade den också varit fylld och redo för helg!

Kvällen kommer, som det ser ut nu, bestå av vin i soffan med tjejorna. Vi skulle möööööjligtvis hellre vilja gå ner och joina det trevliga manliga sällskapet som sitter på innergården, men eftersom detta är för oss okända människor drar vi istället nytta av att jag har första parkett från mitt rum - där vi kan spana huuuuur mycket vi vill ;)

Från detta avstånd ger jag gruppen ett medel på 6/10 avseende kläder, looks samt val av mat och dryck.

Kan hända att vi arbetar oss ner under kvällen och att då möjigen betyget ändras.
Återkommer =)

;)

Nog vet jag att min blogg är lite utöver det vanliga och att det är en ära att få publiceras antingen som bild eller text i den, men att den är så uppskattad att det till och med börjar ställas krav på att få synas i den, det var något nytt! Men ooo så glädjande ;)

Så. För att uppfylla önskan...

Här har vi då Alex. En partyglad, go & glá 08:a som tjänar sitt levebröd i sharken på maxi och som alltså gärna omnämns här på curtsdotter.blogg.se. När han inte går klädd så här...




...ser han ut så här och är då mer känd som snygg-Alex.


Happy?
You're welcome :)

Goder afton!

And I'm back! Som ni har saknat mig.

Har ägnat dessa dagar till uppsats på förmiddagarna och umgänge på eftermiddagarna... gott om sociala aktiviteter i korridoren här nu, och det gillar vi. Igår såg vi på, enligt Johan, "världens bästa film" - Reservoir Dogs. I might be stupid, men jag förstår inte vad som är bra i filmer där fem män i svart kostym, vit skjorta och svart slips tjötar om diamanter och dödar varandra. Tacka vet jag romantiska komedier och highschoolfilmer... eller blåa kostymer ;) That's my cup of tea.

Vill lägga till en sak till på listan över otroligt jobbiga saker. En välförtjänt plats bredvid tömma sopor, byta toarulle, slänga döda växter och ta ner julstjärnan har:


...slänga tomma filpaket. Det får lätt plats 10 förpackningar där.

Blev trött av bara tanken, så nu går jag och lägger mig :)
Gonaaaatt! Imorgon är det ärtsoppedagen.

Just ja, de senaste dagarna har folk haft svårt att förstå mig. Så, här kommer en liten hjälpande hand:
Värmländsk ordbok, del 1:
Jag har jämt åte = Jag har precis ätit

Body like Barbapappa!

Hääärligt slut i kroppen är jag. Sådär degig som säkert Barbapappa känner sig.
Orsaken till detta är uppsatsskrivande, handledarmöte, joggingtur på Stensö, njutning i solen & storhandling på MAXI. Tror dock att löprundan är den mest bidragande faktorn även om det tär att sitta ute i solen också... :)
Attans! vill jag skriva här.
Tappade min nyckelbrika i skogen på joggingturen, så nu vet man inte vilka filurer som kan komma in på Gladan... tror det går många lömska troll i skogarna på Stensö. Som kaka på tårtan eller tårta på kakan måste jag ersätta brickan också... jag betalar alltså för att någon ska göra inbrott på Gladan. Hur känns det då?! Inte kul, inte kuuuuul.



Nu ska snart Läkarhuset få sig en duvning igen också. Blir fönstrena som skall få sig en uppfräschning denna gång. Verkar som att denna hjärtkirurg har hela världen som arbetsfält. Förra veckan i Turkiet och nu i Iran. Med denna information på fickan tror jag nog att det är dags för löneförhandlig snart... :) 
Alltså, jag är kommer ju snart vara en fullärd och alldeles utmärkt städerska med detta tempo Linnea och jag har. Moppa, torka, skura, tvätta, damma, sopa, putsa.
Lyckliga karl
som blir gift med mig. Enligt en anonym läsare är jag hetare än Petra Nordlund också. Ja ni hör ju, jag är ju världens kap! Just saying... ;)

Mmmm ja, tror jag fick mitt budskap sagt där. Så hej så länge :)

(P.S. Jag har hittat symbolfunktionen D.S)
♥♣♦ψ◊♥ va fiiiiint det blir!








Mååååndag

Uppföljning av gårdagens händelse.
Tillslaget blev odramatiskt med en man bortförd i polisbil och knarkhundar utan byte.
Nästa rassia lär dock inte dröja. Vi väntar med spänning.


Planer på grill igår eftermiddag som fick ställas in då innergråden & grillplatsen invaderades av sjöbusar. Istället utmande jag och Linda två andra sjöbusar, Christopher och Henrik från 3:an, i spelet Med Andra Ord. Vi vann första omgången. Sedan råkade vi förlora...
Det grabbarna vann var att vi fixade snackset till filmen, och det gjorde vi med bravur! Morötter, Gurka, Dipp, Chips och Popcorn. Vi kan vi.
Lite bittert kändes det dock att vi förlorade. Hade vi vunnit hade vi fått se två sjöbusar bada i Baltic Sea... Attans.

Ingen risk för ockupation av sjöbusar på Sofia & Simons balle i sommar i alla fall! Förhoppningsvis... :)

Gröna fingrar har hon också, den där Sofia. Hon kan hon.

Yäyä. Lägger nu mitt yrke som nyhetsankare på hyllan tills andra händelser som är värda att rapportera dyker upp.
Ikläder mig istället rollen som ekonomstudent och knatar till bibblan... it's monday gott folk...!

Salve.

Man ska va med när det händer!

-Senaste nytt-
Just nu: pågående polistillslag hos grannhuset. Klockan är 17.04. Fem polisbilar och två hundar.





Det gäller att ligga lågt och ligga i bakhåll... då får man dom bästa bilderna.

Uppdaterar inom kort.

Det här är Michaela Nilsson, direkt från hetluften i Kalmar.
*nyhetsvinjett*


 


Vallgraven

5 timmar i vallgraven resulterade i ett stycke bondbränna, en tömd vinflaska, en förlorad omgång kubb, två poliser, två ambulansmän, ett olöst korsord och en lortig filt... men va gött det va! :)






Fortsatte kvällen hos Glenn, sedan vidare mot studentpuben. Därefter släppte jag kopplet och lät Glenn på egen hand bege sig ut på nya äventyr på Harrys och utforska världen medan jag vandrade hemmåt och somnade skönt...

Som en saga.
;)



 


Kubb Knubbis!

Gårdagskvällen slutade stabilt ändå. Inga större misstag och tur var väl det. Lugnt och gemytligt var det... tills utbytesstudenterna bestämde sig för att ha fest. Vi valde att inte vara med. Pep in till Annika istället.

Precis efter bordsbönen. Armeeeeen.


 

Joggingrunda på Stensö.
Nu ska jag rasta Glenn i vallgraven. Blir skönt för honom att få springa av sig lite.
Själv tänker jag breda ut mig på en filt och korka upp vinflaskan så jag blir lagom gosig tills Diana & co. kommer med kubbspelet lite senare. Mina vanligtvis sneda kast blir genast vinnande kast när alkoholen ger mig min barndomliga vindögdhet tillbaka och jämnar ut siktet.


 

Knubb-Kubb in the sun it is!
Hej hopp :)



 


Jag måste va ett måndagsexemplar...!

Korkskalle, spånhövve, stolpskott... för all del, fyll på listan. Var inte blyga.



Promenad till IKEA. Med plånbok. Ingen tvättkorg, dock en IKEA-påse till tvätten. Perfekt! Missa bussen. Vänta på nästa buss. Sitta på påsen för att inte bli lortig. Gå på bussen. Se en blå påse ligga i busskuren när busschauffören gasar iväg...

Helveteeeeeeeeeeeeeeeeee!
Thank god it's friday...

Fredag idag!

En gris, en ko, en Karlstadsbo!
En gris, en ko, en Göteborgsbo!

Hm, njaaaaaeeee.... Karlstadsbo klingade bättre där. Sådana här saker måste man också ta hänsyn till när man står inför svåra beslut.

Jag vaknade till liv igår ändå. Promenad till IKEA för att köpa tvättkorg, sedan ta bussen hem... det var min plan. Det hade varit en bra plan också om jag inte halvvägs till IKEA kom på att det inte går att varken köpa tvättkorg eller åka buss utan pengar. Hallå?! Farfar?! Styrde om planen till en 60 minuters promenad istället. Denna promenad kompenserade jag sedan med 2hg naturgodis. Avslutade dagen med Coyote Ugly. Ett stycke värdelös dag. Den stryker vi ett streck över. Ja DET gör vi.

Ny dag nya tag! På schemat för dagen står träning, opponering på uppsats, IKEA med plånbok samt mat, skvaller och teve med Jenny och Annika... Eller Little Gerald och Rock-Boris som jag hellre skulle vilja kalla dom.



 

För det är fredag idag hurra hurraaaaa!
=)


 


What If

Om man kunde dö av tristess så skulle jag vara död, nedgrävd, begraven och uppflugen till himmelen nu. Därifrån skulle jag titta ner på jorden och undra varför jag inte tog på mig skorna och gick till IKEA istället för att ligga med datorn i knät i 4 timmar.

För att undvika scenariot tänker jag nu ta på mig skorna och gå till IKEA istället för att ligga med datorn i knät i 1 timme till.

Catch the day ;)


studera.nu

Sådäääär ja, då va ansökan gjord. För alla intresserade och ointresserade kan jag meddela att mitt första val blev magisterkurs i extern redovisning på Handelshögskolan i Göteborg. Som val två och tre blev det redovisning & extern redovisning på avancerad nivå på Handels. På fjärde plats kom Magisterutbildningen inr. redovisning/finansiering på Karlstads Universitet. Skönt att ha det ur världen, men...
...när ett beslut tagits, kommer alltid ett nytt att ta... "Planen", som ekonomichefen kallade det, fick jag berättad för mig igår: ett vikariat på 1,5år fr.o.m oktober i år. På Hyundai alltså. Så; jobb eller plugg i höst? Tänk Tänk Tänk... Eller Tänka, Tänkte, Tänkt.


Lämnar det tråkiga med jobbiga beslut för en stund och går in på något mycket roligare - nämligen drinkfest! Nu är det spikat. Den 25:e har vi den sedvanliga Drinkfesten på Gladan våning 2. Drinkfesten återkommer varje termin och går ut på att alla 13 sambosar gör 13 drinkar, sedan går vi runt i allas rum och ja, sveper dom helt enkelt :) 12 min i varje rum, det är standard. Sedan har vi "efterinsläpp" för våra vänner... brukar bli galej! Således.




Min paraddrink Grodsnor. Mycket uppskattad och mycket god. Även att leka Tippen på mitt rum var uppskattat, i alla fall av mig själv.

Nähej, flitig som jag är ska jag nu uppsatsa lite. Det här med kvalitativ och kvantitativ inriktad forskning är sjukt kul alltså.
I´m telling you! ;)

Tisdag 14/4

Avresedagen
och jag vaknar av tonerna av pappas ihopsatta medley av låtarna i hans morgonsångsrepertoar. Ackapella är ju ljuvligt alltså... men tror dock att han tog sig lite vatten över huvudet där... ;) Kanske mamma kan spela tamburin till?

"Njut av varje sekund av din sista tågresa ner till Kalmar" var mina koleanska adoptivpälons sista ord innan jag gick på tåget. Det hade jag kunna gjort, om det inte hade varit dövarmt, fullproppat med folk och snarkande tjocka gubbar i vagn 12. Efter lite rådgivning via facebook på mobilen fick jag tillåtelse att kasta en äppelskrutt i huvudet på den snarkande gubben i sätet bredvid. Det vet ju alla att jag aldrig skulle göra - jag skulle aldrig offra en äppelskrutt (det finns alltid lite till att gnaga i sig) för en snarkande gubbe, men jag tänkte tanken... tills hans polare väckte honom och de började snacka bomber och granater! Nä, dom ville jag inte ha nåt otalt med inte... dessutom slutade han ju givetvis att snarka när han började samtala med sin kompis. Därmed var det problemet ur världen. Nu kunde jag ägna mig helt åt att svettas och trängas istället... Yäy!

I Kalmar alltså och jag är mer än redo att återgå till mitt hälsosamma liv utan påskmat och påskgodis. Då undrar jag varför, och VARFÖR, påskharen varit här och ställt en skål med godis i köket?! Det är faktiskt inte helt snällt. 

                                                  


Nu ska jag och Glenn promenera... work that ass som vi säger.
Hurt hurt.




 

?

Gåta: Vad är det som är drygt 1,80cm långt, rullar på sina R och får marken att vibrera till en nivå av 8,0 på richterskalan?







Svar: Det är Glenn som hoppar av glädje över att jag ska komma tillbaka!








Mot Kalmar

Då börjar denna fantastiska påskhelgen ta slut då och det är dags att packa väskorna för att för sista gången ta tåget mot Kalmar. Har spenderat dagen med att få i mig så många kalorier som möjligt för att överleva studentlivet i 7 veckor till... och min farmor, som är en mycket klok och vis kvinna, sa senast idag att "lite rund om magen - det är ett friskhetstecken". Tack.

En tjyyyyyyv... tror hon ville åt mitt äppelljus.



Mamma är en hejjare på mat. Jag är en hejjare på att äta upp den.


Finmiddag och det är helt okej med mysbyxor. Lite make och finlinne och man är hemma - är ju ändå det som syns över bordet.

Nu ska jag gå och samla ihop mina saker som jag lyckats sprida ut mer än vad Hiroshima och Nagasaki skulle kunna ha åstadkommit tillsammans...

Jobbigt. Mammaaaaa!


Swing it!

Nyss hemkommen från en kort och intensiv shoppingtur i Karlstad på IKEA och Mitt i City med syster. Äääääntligen har jag fått mitt äppelljus - yes yes yes! Glädjedans! ;) And guess what, jag anar en alldeles förskräckligt förfärlig händelse... cykelbyxans återkomst! Det är inte okej. Eller? In case of, har jag i alla fall ett par i blommigt, prickigt, randigt, rutigt, svart, vitt, cerist & i alla tänkbara och otänkbara färgkombinationer uppe på vinden. Känns tryggt.

Sitter i teverummet och hör dova duns på taket titt som tätt. Tittar ut genom fönstret. Japp. Som jag trodde. Det är pappa som slår golfbollar. Fram till förra sommaren var golf ett tråkigt och meningslöst spel, inte en sport... men av nån konstig anledning ändrades den uppfattningen när det skulle spelas golf med jobbet. Det dröjde inte länge förrän det stog en golfväska laddad med golfklubbor, bollar och allt därtill på altanen. Det viktiga är inte att delta, utan att vinna... All in.

Slå boll. Leta boll.
 
Sprang på en av Karle IF-spelarna på shoppingrundan i Karlstad... det verkar som att dom är blottaren på spåren. Yäyäyä, poor little man.


Nej, nu ska jag bestiga alptoppar.
=)

Rubrik

mor och lillasyster var på bio och storasyster på någon form av oplanerad släktträff passade jag och pappa på att knyta på oss dojjorna för att ta en sväng i spåret. Av någon konstig anledning är all sort av utomhusträning lite jobbigare här än i Kalmar. Tror det beror på att det finns något här som inte finns i Kalmar... backar. Även snön efter skidspåren gjorde sitt till för flåset. Helvete Lars-Olof!

Har nu rensat påskhönorna på godis och gått på lagret. Det får man. Blev en sen kvällspromenad med Bella för att gå ner påskgodiset och för att göra plats åt nytt. Imorgon är en ny dag :)

Jag har en superbra idé åt alla arbetslösa! Eller till en eller två i alla fall. Godis-sleva! Ni vet?! :) Uppfinn den igen tack. En slev 6 kronor. Nostalgi. En liten släpkärra med godis i på torget... åh vad trivsamt! Kanske går att ta patent på den affärsidén... sug på den karamellen!

Vad skulle alla göra utan mig... egentligen...? ;)

Update!

Dåååålig uppdatering det senaste. Men nu är det ju så att jag är en sund bloggerska och låter sällskapande gå före bloggande. Mycket bra prioritering tycker jag. Det är våååååår!

Jag har:
käkat alldeles för mycket påskmat
käkat alldeles för mycket påskgodis
förtärt lagom lite och lagom mycket alkohol
umgåtts alldeles för lite med mina vänner - går inte att göra för mycket. Ge mig mer!
umgåtts alldeles för lite med min familj - går inte att göra för mycket. Ge mig mer!


Det ska påskpysslas. Ingen påsk utan påskpyssel. Storasyster och Lillasyster.


Gårdagen innebar festande och reunion. Åh så trivsamt! Korkade upp lite blygsamt hos Susanne innan vi klackade oss vidare till Elise där den stora tjejförfesten höll hus. Eller höll lägenhet. Ingen tråkig lägenhet. Balle mot Byälven. Vi gillade, skålade och tjötade innan Harrys fick den äran.

Soffi, Lojs, Mello & Suss hos Suss...

Har nu kommit hem efter en träff med de mina i furuskogsparken. Glass och pommes i solen. Bästa medicinen mot baksmällan.

Bella, Mello, Angelica & Suss med sin lilla Adam... som upptäckte hur kul man kan ha med kolsyra...  

Det luktar mat från köket. Funderar på att erbjuda min hjälp och expertis... Men vid närmare eftertanke tror jag att jag låter bli och istället låter mig bli behandlad som den prinsessa jag är... ;) Oxelgatan 21 är bättre än ett femstjärnigt-lyxhotell.

Äta ska hon göra.

Last trip

Den sista tågresan från Kalmar, troligen den sista någonsin, är gjord... Det var vemodigt, tårar i ögonen och en jäkligt skön känsla! :) Wiiii! Jag fullkomligt HATAR att åka tåg. 7 timmar... varmt, trångt, svettigt och inget uttag till datorn så man kan underhålla sig lite i alla fall. Batteriet i min dator räckte till Alvesta, det vill säga ungefär en timme. I Mamma Mia-termer är det ungefär fram till Slipping through my fingers.

En mycket tydlig bild på hur jag sitter och tittar på Mamma Mia. Jag sjöng inte med.


Resterande 6 timmar roade jag mig med att äta. Och äta. Och äta. Det är det enda man kan göra... och lösa lite korsord också. Sista timmen mellan Öxnered och Säffle, då höll jag på att avlida. Men jag valde att inte göra det. Man kan få ut ganska många ord av bokstäverna i "LOKA likes passion".

Ko, Lok, Sik, Piss, Pissa, Kiss, Kissa, Nos, Son, Kal, Lik, Kil, Kila, Lisa, Lasse, Silke, Sopa, Snok, Knas, Nasse, Olle, Olla, Kaka, Spion, Kines, Kina, Sen, Sena... ... ... ...




Jag fastnade på "liten rund grönsak". 4 bokstäver. _RTA.



 

 
Åker man till Ronneby och missar besök av påskkärringen, då får man skylla sig själv. Schluuutt!


Landade, lite otippat, lite försenat i Säffle. Gasade hemmåt, svidade om och drog till Tuppen där det var allsång kvällen till ära. Sjöng, drack och käkade i gamla goda vänners sällskap. Fortsatte kvällen hemma hos Helena där Therese drack upp hennes rödvinsflaska och jag åt upp hennes och påskägg. Smällar man får ta om man väljer att umgås med oss. Finns det drickbart - vi dricker. Finns det ätbart - vi äter. Finns det inte framme, så letar vi upp det. Taberaaas!

(Bilderna från gårdagskvällen är inte av kvalité nog att publiceras)

Nu ska jag och lillasyster cykla till storasyster och påskpyssla och luncha. Ikväll blir det påskmiddag. Mat mat maaat!

Likt alla andra gånger var det första jag såg när jag klev av tåget  raggarbilen med höbal på taket. Det slår aldrig fel.
Välkommen hem...!


What to dooo?!

Speedad av glädjen, men måste sova. Har ett viktigt beslut att fatta imorgon...
...bada i fontänen, åka hela vägen på tåget utklädd till varg eller åka med en eldröd peruk och varva värmländskan med skånska... 

Svårt val. Spontant känner jag att ett par vargöron skulle smälta in fint i min yviga man till hår... å andra sidan framhäver eldrött mina ögon... 
 
Ska sova på saken.
Good Night!

Fix Fix Fix

Då har Diana & Hampus fått sina påskägg av världens bästa och finaste påskkärring. Nu ska hon ta itu med påskbreven som ska flygas ut imorgon innan kvasten ställs ner och hon tar tåget mot Värmland...


 

...Fix Fix Fix...


=)

I väntans tider

Skriver så fingrarna glöder! Kunde vi ha gjort, om inte Dianas datorn ville kasta in handsken och gå och dö... så nu sitter vi här och prata lite skit istället, väntar på att datorn ska återuppstå. För det vore ju trevligt...

Min lever i alla fall

Christoffer, som fram tills nu varit onämnd i denna blogg, underhåller mig på MSN. Det brukar han göra. Detta sedan han valde att lämna Kalmar för hufvudstaden och magisterstudier. Likt Glenn är han en man i sina bästa år och tror sig veta att det är nåt i vattnet i Vänern... "goodlooking people" :) Jag tycker att han förtjänar ett omnämnande i denna blogg, och jag tänker utan hans godkännande bjuda på en bild - jag tar den risken (han är singel också).

Så här kan jag tänka mig att han satt och finurlade när han kom på den briljanta idén att hjälpa en överförfriskad Micki hem, slå numret till Eniro och be om numret till Curt Nilsson i Säffle...


 

Detta var ett inlägg i brist på annat  :)



 


Ankan som kan allt

Här i korridoren är jag omringad av Stockholmare, eller det finns två utav dom - en Annika mittemot och en Kristoffer två rum till vänster. Jag försöker titt som tätt imponera och verka mer världsvan än den Säfflebo jag är. Att skämta och ge spydiga kommentarer om befolkningen i hufvudstaden är inte lämpligt - det är inte lätt att som hävda sig mot dessa 08:or. Men idag kände jag dock att det äntligen skulle bli min tur att få glänsa lite. Lagom till finalmatch nr.4 tog jag ett djupt andetag, stämde stämbanden och gjorde mig så redo som jag bara kunde för att briljera med min sång och tonsäkerhet. 5, 6, 7, 8... men ta mig fan! Annika kunde Färjestad-låten! Va?! Inte bara en rad, utan HELA låten. Varenda litet ord. Det är inte okej! Vargatjut var min låt. Det som skulle vara min solosång blev till duett och min stund i rampljuset försvann lika fort sam Björne äter upp pepparkakorna i pepparkaksburken.



Näääää nu skojja jag allt. Jag glänser ju alltid och är världens bästa small-town-girl. Det säger mamma.

Ah...


Och här kommer en offentlig hälsning till mamma: när jag kommer hem vill jag ha kött... och paj... och godis... och köttbullar... och träskor o nötter o långfil o koben o sågspån o musli... o en kratta.

Måste sova :)

 


Spännande...

Kaffe kaffe kaffe kaffe kaffeeeeeee! Och wiieeennnbrads till det, tack! Ät ät mums mums smul smul...
Nu så, nu är jag på banan igen. Vet i och för sig inte om jag nånsin var av den, jag står ju annars rätt stadigt och stabilt på jorden jag med mina Frodo-fötter ;)

Jag skall här citera ekonomichefen på mitt sommarjobb: "Vad har du för planer för hösten? Ska du läsa vidare? Jag har en liten plan annars..."
Hejsan Hoppsan! Spännande indeed! Planen, vilken jag alltså i nuläget vet varken bu eller bä om, ska "diskuteras" lite längre fram. Oliiiiidligt är vad det är. Vill veta nu nu NU! Nu.

Men det får jag inte. Och inte ni heller.

Men snart :)








Täppas

En god natts sömn hjälpte inte. Jag vill fortfarande på husvagnssemester! Förtält ska det va också. Mycket viktigt.
Planer skall smidas...!

Ang. mina framtidsplaner så skulle jag vilja vara Täppas för en stund, kunna trolla lite, bara för att få tjuvkika lite på hösten...:
"Simsallabong, Simsallabing jag tror jag blir ding om jag inte får reda på nånting! Heeej Hopp!"
.
.
.
Sitter jag framför en dator i ett 19,4kvm-rum på Gladan i Kalmar till hösten, då funkade det. Annars inte.
Jag ska köpa en liten krokodil som sitter i en båt och ror och försöka igen.

Hoppas på en andra dejt med Markus ikväll också, men nu först ska jag hjälpa Länsförsäkringar att få ökad lönsamhet genom fler förmånskunder. Lätt om en pläääätt.

Hej for njuuuue!


Husvagnssemester!

Tryckte control alt delete ändå... det får lösa sig. Eller, det gör det :)

Gjorde premiär i löparbanan kring Stensö idag också - att den hade saknat mig! Jag saknade dock fåren som brukar gå och lufsa i spåret och i skogen där omkring. Dom har väl inte ullat till sig ordentligt så dom kan gå ute än antar jag ;)

Tacka vet jag reklamblad! Nu har det hänt! Priset på lösviktsgodis har sänkts! Nu kan inget stoppa mig. Påskkärring it is. Av denna anledning fick jag lov att dra på mig dojjorna och knata mot COOP där detta fantastiska erbjudande fanns.

Fick mej en rejäl nostalgitripp på vägen. Gick förbi en gammal husvagn och genast fördes tankarna tillbaka till tiden då familjen Nilsson spenderade somrarna på diverse campingar runt om i Sverige - här snackar vi Sunes sommar delux. 
Det var inte utan fara för en och annan trafikant som pappa gasade på så att husvagnen låg som en slickad katt efter Volvon, Toyotan eller Forden i omkörningsfilen. Inne i bilen satt vi och gungade och sjöng unisont till låten "Man ska ha husvagn" som för övrigt var inspelad på bandet om och om igen - på båda sidor. Husvagnen var en skönhet: en Bailey 450. En upputsning och en besiktning så...

...husvagnssemester... någon? Pix för dubbelsängen!

GooooodNatt! :)





Jh#¤//JhgS(/&%!

Jobba? Karlstad?  Intresse? Plugga? Göteborg?
Göra? Vart? Bo? Resa? Roligt? Merit? Tråkigt? Vilja? När?
Borde? Nära? Fjärran? Kurs? Program? Inriktning? Måste? Säffle?
Familj? Vänner? Prioritera? Pengar?

ERROR - Control Alt Delete...

...vore ju gött men den 15:e april närmar sig med stormsteg.


Manadagher

Hockeyn gick ju som den skulle! Jag bjöd upp Susanna från 1:an till våran dejt - hon var mindre nöjd över utgången :)


Hockey, chips & Löfbergs Lila-kaffe med det obligatoriska lilla äpplet till.


Idag är det måndag. Måndag är första veckodagen som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Måne.
Min måndag kommer bestå av uppsatsskrivande och förhoppningsvis lite solande.

Bacill har lämnat mig och har därmed stället lämna plats åt Framtidsångesten - det är en enveten en. Skottpengar på den.

Nej, detta har jag inte tid med. Bibblan it is.
Datorn får följa med.

=)



Får ni, får jag.

Varsågod ska ni ha!
Då har jag städat allrum + kök efter gårdagens partaj här på Gladan samt påbörjat pengainsamling och drinkfest-planerande. Gladans Big Mama.

Jag har tvingat till mig en dejt idag också, det är tydligen så jag måste gå tillväga... Min dejt är Markus, "den snälla & goa skåningen" som han så fint kallas av mig och Annika. Dejten börjar kl.16.00 och utspelas i allrummets soffa. Det fina med Markus är att han har kanal 5, och det är ett fantastiskt sammanträffande att Färjestad möter HV71 just idag just kl.16.00... 
Tror dock Markus är väl medveten om avsikterna med denna dejt och att det är utav glädje han tackat ja för att kunna håna mig om det, mot all förmodan, vill sig illa för kaffebönorna i rinken.

Just det, tvätten i tvättmaskinen va det ja... tråååååååkigt!
Kanske får bli en promenad till IKEA sen också. Jag behöver ett nytt ljus med äppeldoft :)



När det gäller Bacill så verkar han vara lite seg idag, som att han har börjat att inse att han inte har så mycket att hämta hos mig. Men ändå låter han mig vara sympatibakis idag. Får bli en alvedon för att komma till stånd med hans djävulskap.

Sakta i backarna! Nu får jag hejda mig själv - ibland slår jag huvet på spiken! Om nu min huvudvärk gör mig sympatibakis, borde jag inte få äta en bakispizza då? Think I know the answere to that ooooone :) Om jag dessutom ber Bacill bjuda in arméns trumkår, då är det nästan läge för en godispåse till söndagsfilmen sen också.

Om jag hade ett tv-program, då skulle det heta Micki-bitar.
:)

...

En väldigt jobbig sak är att när man borstat tänderna i 2 minuter, borstat lockarna och tvättat ansiktet med fingervarmt vatten, satt på sig nattsarken, bett godnattbönen och krupit ner i sin bädd för att låta Jon Blund ta sig med in i drömmarnas värld - inse att man glömt tvätten i tvättstugan, blöt i tvättmaskinen två trappor ner...

Och DÄR somnade jag. Synd.

Mamma Mia!

Jag är as-kalas-klapp-kanon-dret-full!
Nej, det är jag inte. Eller jo, full på popcorn.

Blev alt.2 ikväll som ni förstår, dvs. Robinsson och Mamma Mia. Den filmen går inte att tröttna på... jag sjunger mer än gärna med i låtarna och kommenterar gärna varje liten del i filmen... därför rekomenderas jag av andra att se filmen för mig själv eller med personer som är lika nördiga som jag. Som tur var för Emelie, så är jag ju lite krasslig idag så jag var inte i mitt esse och kunde ta ut svängarna riktigt fullt ut... tar igen det nästa gång istället - lucky her.


Av alla biljooooooners av gånger jag sett Mamma Mia (jag avrundade uppåt) är det fyra utav dom som slår lite högre än de andra gångerna. Givetvis de två gångerna jag sett musikalen i London - musikalen är ju one of a kind.
Sedan så har vi ju allra första gången jag såg filmen vilket var i Karlstad förra sommaren med systraparet Ingman. Detta är ett alldeles fantastiskt systrapar vilka är precis lika nördiga när det gäller sådana här musikaler och även familjetraditioner som jag - I like it alot! :)
Sist men inte minst - när jag såg den liggandes under stjärnorna på ett kryssningsfartyg i Karibiska Havet...





Vill säga godnatt och avsluta med att meddela att definitionen av "gubbsnygg" är Pierce Brosnan. Det borde gå att få upp på Wikipedia (såvida pappa inte varit där och angett Curt Nilsson).

Som min kära vän Cams skulle ha sagt: "nu ska jag drutta i säng" ;)
Drutt.

1 miljonkronors-frågan

Sådär ja, hemma igen.
Shoppingturen blev kort men intensiv och mycket lyckosam... kanske lite för lyckosam till och med. Tror jag måste be byggarbetarna skita ner riktigt ordentligt på övervåningen i läkarhuset så vi får mycket att städa... behövs några timmar för att väga upp de kassarna jag fick med mig hem... men det är en vääääärdslig sak! ;)


Spenderade våra sista slantar på varsin take away-kaffe och cyklade ner till slottsparken där det var full aktivitet... på alla andra utom oss. Vi iakttog, och våra iakttagelser gjorde att vi kom fram till att:
1) man bör ha hotpants eller längre linne om man ska kasta frisbee - inte kort linne och trosor.
2) man bör ha skjortan instoppad i byxorna om den är stor eller ha en figussydd skjorta - inte en stor skjorta ej instoppad i byxorna.  
3) fel skor kan förstöra en hel outfit.
...det va ett utplock :)







Den stora frågan ang. kvällen står fortfarande obesvarad.
50/50 är taget, kvar står "gå ut" och "inte gå ut".
Fråga publiken gav högt utslag på alt. nr.1...
Kvar återstår att ringa en vän. Det gör jag. Ber att få ringa min vän, min livscoach, mitt uppslagsverk, min förebild, min bästase bästa mammaaaaaa! :)

Återkommer med slutgiltigt svar.


 


Saturdaynight fever...?

Gårdagskvällen var mycket trevlig med fruktsallad, popcorn, tårta och Linnea på besök :)
Bacill var med som det tredje hjulet och har även idag envisats med att stanna kvar här hos mig - jag måste va helt oemotståndlig alltså!
Hoppas på att otrevligheter som shopping, fika i solen och crocketspel i parken idag gör att han vill lämna mig och låta mig förtära alkohol i gryningen...
Hjälper inte detta så är plan B Robinson och Mamma Mia med Emelie ikväll.

Nåväl, börjar med att spendera lite pengar i alla fall :)

Tjipp.

:)

En tröja rikare.
Oj, vad vi städade bra.

Oj, här hade vi en liten hög med läkarböcker:


Oj, här hade vi en städerska:


Oj, det fick bli en kort uppdatering, för nu ska jag ut i solen igen.
Rätt högt kilopris på detta lammkött


Plats på grillen igen.
Later.


Attraktiva - ATT vi är.

Good morning sunshiiiiine! Godmorgon godmoooorgon! Inga grisminus idag i alla fall! Om en vecka lär jag få höra dessa fraser in real life... fader har säkerligen börjat sjunga upp för länge sen, allt  för att han riktigt skall komma upp och sätta dom höga tonerna. Eftersom solen varit duktig på att visa sig framme det senaste, finns även risken att jag får höra en bit av "sommaren är Curt" också... Gick det att avboka tågbiljetten...?

Jag och Linnet hade lite framtidssnack igår... diskuterade hur man som arbetstagare kan bli så attraktiv som möjligt för framtida arbetsgivare... man bör ju gärna ha bra referenser och meriter och annat sånt smått och gott i bagaget... men, sen kom vi på en sak... om man, som oss, redan är attraktiv då? Då lär man ju så gott som redan vara anställd... :) 


Attraktiv som få!

Nu ska, de tu av oss, åka och tjäna lite pengar. Får se hur länge det blir, men med tanke på att tröjan som jag tänkte köpa i helgen kostar 399kr så blir det nog 4 timmar... man får inte va dum ;)

Ha en toppen, solig fredaaaaag!
Ät glass, palla ett äpple och kör en skottkärra.



Blaj.

Bara för att jag är sjuk och har tråkigt så får jag skriva om precis vad jag vill, även saker som jag lovade att inte skriva om.

Det är torsdag och jag har givetvis ätit ärtsoppa. Eller "ärtsoppa med fläsk" som det heter. Då undrar jag, varför finns det inte bara "ärtsoppa" eller "ärtsoppa utan fläsk" om man så vill? Nej, för är det utan fläsk så heter det "vegetarisk ärtsoppa", men det är inte samma sak! Vart är ärtsoppan som bara är ärtsoppa?!
Dessutom borde "ärtsoppa med fläsk" heta "ärtsoppa med fettklumpar".

Två saker stör mig så jag blir vansinning. Det är när
1) någon andas högt. Andas tyst eller andas inte alls.
2) tuggar högt. Okej tugga, men idissla för fan inte.

;)



!ennis i loS

Blev inte många timmar på bibblan, men nu har vi börjat i alla fall - känns bra!


Har ägnat nån timme ute vid solväggen nu... tog med mig kaffe, lite frukt och några tidningar för att få lapa lite sol och få en njutfull och trevlig stund för mig själv. Jo tack. Det var trevligt... för en minut eller två! Hann bara bläddra några blad innan Jenny G uppenbarade sig. Där! I tidningen! Sidan 8. Måste blivit något tryckfel.
Nåväl, efter en stund kom Tezz ut och återupprättade stämningen med sin närvaro.

      


Efter ytterligare en stund kom Susanna från 1:an ut också... med en HV71-jacka! Jag är helt säker på att hon tittat ut genom fönstret, sett att det suttit en värmlänning i form av mig själv där och mycket strategiskt valt ut jackan som skulle få följa med henne till solen.
Hur som helst så bjöd hon in mig till nästa match. Taget! Nog för att pappa blivit liiiite snabbare med rapporterna (Jörgen Jönsson hinner nu bara ett byte istället för tre), men det här med sms-uppdatering, det börjar tappa tjusningen nu alltså...

Från mitt fönster: Susanna, Tezz och kundvagnarna de åkte dit med.

Fick bli en kort uppdatering detta. Nu ska jag sätta mig i min kundvagn och ta hissen ner till solen igen. Tror det gör gott för Bacill.

Over.



Full fart frammåt!

Morgonpromenix - done
Frulle - done
Nu - uppsats på bibblan. Nu kör vi. Detta kommer bli bra!


Sillidill sillidill med potatis till - ja det vore gött.

April April era dumma sillar!
För det verkar ni vara - hela bunten! Ty inte en enda kommentar har jag fått angående mitt, av mig själv bejublade, aprilskämt...!
En plåtburk korkskallar, det är var ni är.


Det förstår ni väl, att cheerleadersgrejjen, var ett skämt?! VA!?


Eller... det kanske inte va så bra... eller? Otydligt? Eller...? Nej, det blev visst inte så bra...



Måste ju visa den bästaste födelsedagspresenten någonsin... fick den av lillasyster som av bekant är en jäkel på att teckna. Jag klagade högljutt, högljut?, högljuddt?... högt över att jag inte fått någon present av henne på självaste bemärkelsedagen. 2 timmar, sedan kom hon med denna...:


Lägg märke till den knubbiga tummen till vänster, vems kan det vara?!... ;)



Sööööööt lillasyster (trots att hon är en liten sladdis)! En klapp på huvet ska hon ha.



För övrigt har jag börjat komma till insikt i att mina smeknamn som barn, Turbo & Flygande falukorven, inte var tagna helt ur luften... men det är sånt jag får bjuda på helt enkelt :)
Det får avsluta dagen... självförtroendet på topp ;)
GodNatt!



Man ska inte ropa "hej"...

Hmmm... ropade nog "hej" liiiite för tidigt ang. byggarbetarna förut. Cyklade förbi läkarhuset på vägen till BBS, och där såg jag ett par! Av det jag hann att se, kändes det som att vi bör skippa fikarasterna och istället så fort vi bara kan smita ner i källaren, stänga dörren, låsa och svälja nyckeln.
Men nu var det ju så, att jag hade en hissnande fart när jag cyklade förbi. Benen gick som trumpinnar, vi snackar hög frekvens på dom pedalerna. Överkroppen lutad neråt för att minska luftfriktionen. Blicken fäst på slutmålet, allt för att inte tappa fokus och kontroll.... så vi får se på fredag helt enkelt när vi tar tag i "Lars-Olof" igen! :)

Ropade nog "hej" lite för tidigt även ang. min hälsa. Kände mig pigg och allert imorse, nu känner jag mig mest död. Bacill kanske inte är någon morgonmänniska.
Vet inte om ni läser de bloggar jag länkat till, men jag tänker nu återge ett inlägg från en utav dom bara för att det illustrerar ganska bra hur jag känner mig just nu (och kanske lite för att det va rätt så kul;)



Från: thunderroad.blogg.se

Rubrik: "Lika som Bär"





Kontring kommer. Var så säker. The game is on.

Nu ska jag kurera mig.

Nöff Nöff!


Ner som en pannkaka och upp som en sol - eller va det tvärtom?

Sådär jag, nu är jag tillbaka och i form igen. Tog mig igenom Karlsson på taket-filmen igår vilket är en fantastiskt underhållande film och det är där jag hittar min blogg-inspiration; Karlsson är en självgod och elak liten man :) Hm... i skrivandets stund tyckte jag nog att den beskrivningen passade väldigt bra in på en annan man i min närhet också - riiight... ;)

Denna morgonen har börjat aningen konstigt måste jag säga... mycket som hänt bara på de 2 timmar jag varit vaken.
En del tråkiga saker, men endel roliga saker också. Tror jag håller mig till det roliga :)

Jag visste väl att mitt engagemang för nätverkandeHarrys i lördags skulle ge resultat! Fick ett samtal från en man nu imorse... det var mitt snack om mina forna dans-skills som hade satt sig på hans näthinna och därmed var orsaken till hans samtal. Allsvensk premiär är på ingång, och eftersom Fredrikskans arena inte är så underhållande så vill de skaffa underhållning på Fredrikskans... och det är där som jag kommer in i bilden. Mannen i andra änden telefonsladden ville helt enkelt fråga om jag, tillsammans med dansanta vänner, kunde ställa upp att agera underhållare i matchpauserna under kommande säsong! Skulle inte kalla det Cheerleaders, men nästan.
Ska överlägga, tänka igenom noggrant, finurla lite och återkomma... men ATT jag skulle göra mig bra i minikjol och magtröja!

Jag och Linnet har ytterligare storslagna planer (det tar aldrig slut!). Övervåningen i läkarhuset har börjat att renoveras. Vi tänkte givetvis bli bundis med dessa byggarbetare och ha kaffepaus tillsammans med dessa händiga män. Förena nytta med nöje - det är vi bra på!



Nu ska jag cykla upp till BBS och förhoppningsvis reda ut ett och annat ang. uppsatsen...

Ha en finfindag allesammans! :)

RSS 2.0